Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2020 22:14

Παρεμβάσεις της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ και ειδική εκδήλωση προς τιμήν της πρώην Προέδρου της ΚΣΣΕ κας Στέλλας Κυριακίδου

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και Εισηγητής της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από τα κράτη μέλη, παρουσίασε σήμερα στα πλαίσια συνεδρίας της Επιτροπής τα επιμέρους ευρήματά του σε σχέση με το βαθμό συμμόρφωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται σε αριθμό κρατών τα οποία παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό εκκρεμουσών υποθέσεων συμμόρφωσης. Στα πλαίσια της συζήτησης, η Επιτροπή υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του κ. Ευσταθίου όπως παραπεμφθούν οι τελευταίες συνταγματικές αλλαγές που προωθούνται στη χώρα, στην Επιτροπή Βενετίας (για συνταγματικά θέματα) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του νεοεκλεγέντα Προέδρου της ΚΣΣΕ, κ. Rik Daems, ειδική εκδήλωση προς τιμήν της πρώην επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας, πρώην Πρόεδρου της ΚΣΣΕ και νυν Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας Στέλλας Κυριακίδου, η οποία ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Συνέλευσης. Ο κ. Daems απένειμε, επίσης, στην κα Κυριακίδου το ειδικό μετάλλιο της Συνέλευσης, για άτομα με εξαίρετη δράση στους τομείς αρμοδιότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, και δη στο ανώτατο επίπεδο από όπου υπηρέτησε η κα Κυριακίδου ως Πρόεδρος της ΚΣΣΕ το 2017. Στην τελετή παρέστη η Κυπριακή αντιπροσωπία στην ΚΣΣΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σύσσωμη η ηγεσία της ΚΣΣΕ και του Οργανισμού καθώς και πλήθος βουλευτών μελών της Συνέλευσης.  

Τέλος, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, κ. Νίκος Τορναρίτης, είχε σήμερα, με την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής του στις εργασίες της Συνέλευσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση γνωριμίας, με τον Πρόεδρο της οικείας πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Συνέλευση, κ. Aleksander Pociej. Ο κ. Τορναρίτης ενημέρωσε τον κ. Pociej για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

-------------------------

EI