Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2020 13:58

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημόσιων Έργων

1. Εργασίες εγκατάστασης αγωγού πιέσεως από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 4/2/2020 και για περίοδο τρεισήμισι περίπου μηνών, θα εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης αγωγού πιέσεως από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας στο δρόμο Αγία Νάπα – Νησί – Μακρόνησος (Ε309) από τη συμβολή φώτων τροχαίας NISSI BEACH HOTEL μέχρι την εκκλησία Αγίας Θέκλας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στο τμήμα του δρόμου από τα φώτα τροχαίας NISSI BEACH HOTEL και για 200μ. περίπου δυτικά, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται με εκτροπή  από την κατεύθυνση Αγίας Νάπας προς τον αυτοκινητόδρομο και με μονοδρόμηση  της πορείας προς Αγία Θέκλα.  Η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Αγία Θέκλα προς Αγία Νάπα θα διοχετεύεται ομαλά με χρήση κώνων και κατευθυντήριου τόξου πορείας προς τη δεξιά λωρίδα, μέχρι τα φώτα τροχαίας NISSI BEACH HOTEL.

Στη συνέχεια το επόμενο τμήμα του δρόμου με κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Αγία Θέκλα σε απόσταση 200μ. περίπου και στη συνέχεια διαδοχικά ανά 200μ. μέχρι το τέλος του έργου, η κυκλοφοριακή διαχείριση θα γίνεται με προσωρινά μετακινούμενα φώτα τροχαίας.

 

2. Αντικατάσταση εξοπλισμού σηματοδότησης με λαμπτήρες LED

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.  Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα3/2/2020 – 7/2/2020 θα διεξάγονται εργασίες στις πιο κάτω συμβολές (οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μιας ημέρας από τις πιο πάνω ημερομηνίες αναλόγως των καιρικών συνθηκών):

  • Οδός Αγ. Γεωργίου/Λεωφ. Μακαρίου         (Δήμος Λακατάμειας)
  • Οδός Πουλίου/Δελφών/Ναυαρίνου             (Δήμος Λευκωσίας)
  • Οδός Σταδίου/Ελαιώνων/Α. Χατζηκωστή   (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Μακαρίου/Οδός Στασάνδρου           (Δήμος Λευκωσίας)

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

ΣΣ/ΣΧ