Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2020 18:30

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, στην παιδική μουσικοχορευτική παράσταση της Αρμενικής Γενικής Ένωσης Αγαθοεργίας (AGBU)

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που οργανώνεται από την Αρμένικη Γενική Ένωση Αγαθοεργίας (AGBU), ένα σωματείο με ενεργή,  αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Συγχαίρω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που έχετε θέσει αυτή την εκδήλωση υπό την αιγίδα μου και σας ευχαριστώ.

Τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν και προωθούν τον πολιτισμό και την ιστορία των Αρμενίων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, μέσα από την μαεστρία της δημοφιλούς και αγαπημένης στα παιδιά Αρμένικης καταγωγής ψυχαγωγού Taline που διαμένει στην Αμερική, αναβιώνει τα Αρμένικα παραδοσιακά παιδικά τραγούδια  και τα προωθεί στην νέα γενιά με έναν πιο ευχάριστο και εύθυμο τρόπο για να μαθαίνουν τα παιδιά την παράδοση τους μέσω σύγχρονων ακουσμάτων.

Φίλοι και φίλες

Οι Αρμένιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού. Μαζί, σε όλη τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, ζήσαμε τις μεγάλες χαρές αλλά και τις μεγάλες λύπες. Μαζί βιώσαμε τις επιτυχίες και μαζί τις τραγωδίες.

Η Αρμενική κοινότητα επέλεξε να ενταχθεί στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Έχει παράλληλα διατηρήσει τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά, τα οποία εμπλουτίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Η αρμενική εκκλησία και τα σχολεία ΝΑΡΕΚ στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των παραδόσεων των Αρμενίων.

Σεβόμαστε πλήρως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής, και θρησκευτικής ταυτότητας τους. Σεβόμαστε πλήρως τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που να τους επιτρέπουν, είτε ατομικά είτε ομαδικά να εκφράζουν, να διατηρούν και να αναπτύσσουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουμε εντάξει την ευημερία και πρόοδο της κοινότητας των Αρμενίων μέσα στις προτεραιότητες της διακυβέρνησής μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο σας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τις ανάγκες των Αρμενίων, αλλά και των άλλων θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου – Μαρωνιτών και Λατίνων - και ανταποκρίνεται προωθώντας μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για στήριξή τους και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοιώθουμε περηφάνια για όλους τους Αρμένιους συμπατριώτες μας που διακρίνονται στις τέχνες, τις επιστήμες, στο εμπόριο, στην καθημερινή ζωή. Οι Αρμένιοι έχουν συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, στην πρόοδο που έχουμε πετύχει τα χρόνια μετά την ανεξαρτησία και η συνεισφορά τους στα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της κυπριακής πραγματικότητας είναι μεγάλη. Όπως μαζί έχουμε πετύχει πολλά στα προηγούμενα χρόνια, μαζί θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και θα οδηγήσουμε την κοινή μας πατρίδα στην επανένωση, στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία.

Συγχαίρω για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της AGBU αλλά και όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

-------------------------

ΡΜ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα