Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-04-2018 19:56

Χαιρετισμός της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου στα εγκαίνια της Έκθεσης "Property Show 2018"

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση των διοργανωτών για να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης ακινήτων "Property Show 2018".

Όπως γνωρίζετε, η Kυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία σε σημαντικές εκδηλώσεις που προβάλλουν ζωτικούς τομείς της οικονομίας μας. Η έκθεση Property Show προβάλλει τον μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό τομέα των ακινήτων, και μέσω αυτού, ολόκληρη την οικοδομική βιομηχανία.

Με την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης της τάξης του 4% του ΑΕΠ, ο τομέας των ακινήτων αντέδρασε θετικά, με αποτέλεσμα σήμερα να παρατηρείται συνεχής άνοδος στις πωλήσεις τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.

Με βάση δε, τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, η άνοδος στις πωλήσεις ακινήτων ανήλθε τον περασμένο μήνα στο 23%. Το στοιχείο αυτό από μόνο του καταδεικνύει τη σημαντική ανάκαμψη της κτηματαγοράς.

Από την πλευρά της, η Kυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της στήριξης και ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων. Ήδη, οι αλλαγές που έγιναν και τα κίνητρα που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν αποτελεσματικά και συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της η Kυβέρνηση επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις ανάγκες των νέων ζευγαριών που αναζητούν στέγη, ενώ δεν παραλείπει να προωθεί διάφορα μέτρα που να καθιστούν τη χώρα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τα ακίνητα.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και αποτελεσματικές πολιτικές θα στηρίξουμε και στο μέλλον την κτηματαγορά, ώστε να τονώσουμε περισσότερο τον τομέα και την οικοδομική βιομηχανία. Πρόκειται άλλωστε για τομείς, οι οποίοι όπως έχω προαναφέρει, συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη του συνόλου της οικονομίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο τομέας των ακινήτων, μαζί με τον τουρισμό και άλλους ζωτικούς για τη χώρα μας τομείς, θα συνεχίσουν να οδηγούν την οικονομία και κατ΄ επέκταση τη χώρα μας, στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της έκθεσης Property Show, την εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων Financial Media Way(FMW) και την εφημερίδα "ΑΚΙΝΗΤΑ".

Επίσης, επιθυμώ να συγχαρώ το ΚΕΒΕ που έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα του, καθώς και τους υποστηρικτές και χορηγούς που είναι η εταιρεία Altamira, το Συγκρότημα "Φιλελεύθερος" και η τηλεόραση του "ΑΝΤ1".

Είμαι βέβαιη πως η έκθεση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

_____________

ΔΚ/ΣΧ