Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2020 13:54

Σε εφαρμογή μέτρα για έλεγχο των πολιτών στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό

Την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για έλεγχο των πολιτών στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό επιθεώρησε σήμερα σε επιτόπιες επισκέψεις της η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που αποφασίστηκαν και υλοποιούνται περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, τη διενέργεια σύντομου ερωτηματολογίου στους πολίτες που εισέρχονται στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, ώστε να διευκρινιστεί εάν είχαν πραγματοποιήσει ταξίδι στην Κίνα τις τελευταίες 14 μέρες και εάν υπήρξε επαφή με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο ή υπό διερεύνηση περιστατικό για λοίμωξη από κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάσει συμπτωματολογία.

Οι Αστυνομικοί στα οδοφράγματα έχουν, παράλληλα, τακτική επικοινωνία τόσο με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας όσο και με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για περαιτέρω καθοδήγηση και πιο εξειδικευμένο έλεγχο εάν παραστεί ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Mustafa Akinci ενημερώθηκαν από τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, αναφορικά με τις ενέργειες που λαμβάνονται από τις δύο κοινότητες, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

(MKY)