Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2020 14:08

Ημερομηνία Εξέτασης Αιτήσεων για συντάξεις-επιδόματα-βοηθήματα

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε συντάξεις-επιδόματα-βοηθήματα.

1.Επίδομα ανεργίας:

  • Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 02/12/2019.
  • Εξετάζονται οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.  

2.Πληρωμή λόγω πλεονασμού: Εξετάζονται οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί Μάρτιο 2019. Σημειώνεται ότι, υπάρχει αριθμός αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την πιο πάνω ημερομηνία για τις οποίες όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί  η εξέταση, διότι οι εργοδότες δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

3.Επίδομα ασθενείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 05/12/2019.

4.Σύνταξη αναπηρίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2019, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

5. Σύνταξη ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2019 νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

6.Επίδομα σωματικής βλάβης: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιανουαρίου 2020.

7.Δευτεροβάθμιο Ιατρικό Συμβούλιο: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Ιουνίου - Ιουλίου 2019.

8.Θεσμοθετημένη σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Σεπτέμβριο του 2019.

9. Κοινωνική σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Σεπτέμβριο του 2019.

10. Σύνταξη χηρείας:  

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δεν λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2019. 
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2019.

11Βοήθημα κηδείας:  

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2019.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2019.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο αποβιώσας / η αποβιώσασα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2019.
  • Για άλλες περιπτώσεις (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν/δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2019.

12. Επίδομα ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2019.

13. Βοήθημα τοκετού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 29/10/2019.

14. Επίδομα μητρότητας:

  • Για πρώτη πληρωμή εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 22/11/2019.
  • Για συνεχόμενες πληρωμές εξετάζονται αιτήσεις για τις οποίες έχουν προσκομιστεί τα αναγκαία στοιχεία (πχ. δήλωση τοκετού) που παραλήφθηκαν Νοέμβριο του 2019.

15. Επίδομα πατρότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 01/11/2019.

16. Αιτήσεις θεσμοθετημένης σύνταξης, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04:

  • Θεσμοθετημένη Σύνταξη: Εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς, για αιτητές με ημερομηνία γεννήσεως το 1953–1956.
  • Σύνταξη Ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιανουαρίου του 2020.
  • Σύνταξη Χηρείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2019 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.
  • Επίδομα Ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2019 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.  

17. Ποινικές Υποθέσεις: Τον Οκτώβριο του 2019 (τελευταία στοιχεία) εκκρεμούσαν 2751 ποινικές υποθέσεις εκ των οποίων οι 2191 αφορούν εργοδότες και οι 560 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.  

ΣΣ/ΣΧ