Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2020 19:27

Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη συμμόρφωση Επιτρόπου Διοικήσεως με τις Αρχές της Βενετίας

Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση της Επιτρόπου Διοικήσεως, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει τα ακόλουθα:

Η Επίτροπος, δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο γεγονός ότι επέτρεψε εμπλοκή του Γραφείου της σε μία κερδοσκοπική εκδήλωση με την οποία σχετιζόταν, με τον τρόπο που λεπτομερώς έχουμε εξηγήσει, η εφημερίδα συμφερόντων του συζύγου της και τα παιδιά διευθυντικού στέλεχους της ίδιας εφημερίδας.

Η Επίτροπος, δεν έχει δώσει καμία απάντηση γιατί έθεσε υπό την αιγίδα της και επέτρεψε τη χρήση του κύρους του θεσμού της για καθαρά κερδοσκοπικούς σκοπούς, από εταιρεία αγνώστων μετόχων και διευθυντών, την οποία μάλιστα τώρα εμφανίζεται πρόθυμη να προστατεύσει από τον νενομισμένο έλεγχο που θα ζητήσει η Υπηρεσία μας από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές εφόσον η εταιρεία δεν συμμορφώνεται με φορολογικές της υποχρεώσεις.

Η Επίτροπος δεν έχει δώσει καμία απάντηση γιατί ενέπλεξε το Γραφείο της σε δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στην «Παραμυθούπολη», ένα χώρο στον οποίο η εταιρεία συμφερόντων του συζύγου της είναι χορηγός επικοινωνίας και τον οποίο η εταιρεία συμφερόντων του συζύγου της περιλαμβάνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ως ένα εκ των πελατών της. 

Η Επίτροπος δεν έχει δώσει καμία απάντηση γιατί δεν τηρεί την παράγραφο 9 των Αρχών της Βενετίας (“The Venice Principles”) των οποίων τη δεσμευτικότητα ως νομικό κείμενο η ίδια έχει αναγνωρίσει.

Τα περί αγωγών της Επιτρόπου και των δύο εταιρειών συμφερόντων του συζύγου της δεν τα σχολιάζουμε από σεβασμό σε κάθε δικαστική διαδικασία.

----------------------

ΕΙ