Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2020 10:15

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σε σχέση με τον έλεγχο του χρόνου προσέλευσης των λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

  1. Για πολλά χρόνια δεν γινόταν ο ενδεδειγμένος έλεγχος στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού της Υπηρεσίας. Αυτό που η Υπηρεσία έγραφε σε όλους ως παρατήρηση, η ίδια δεν το εφάρμοζε. Ένδειξη και αυτό, των σοβαρών αδυναμιών της Υπηρεσίας.
  2. Το 2016 τοποθετήθηκε μετά από διαγωνισμό κατάλληλο σύγχρονο σύστημα καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης, το οποίο ενημερώνουν καθημερινά όλοι ανεξαίρετα οι λειτουργοί, μέχρι και τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή, στη λογική του «διοικώ διά του παραδείγματος». Παρέμενε ένα κενό που αφορούσε τον έλεγχο του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των λειτουργών της Υπηρεσίας, που καθημερινά εργάζονται στα γραφεία ελεγχόμενων οργανισμών, αντί στα Γραφεία της Υπηρεσίας. Η μόνη λύση που βρέθηκε ήταν να αποστέλνουν sms από τα κινητά τους τηλέφωνα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου της Υπηρεσίας,  μόλις φθάσουν και αμέσως πριν αποχωρήσουν από τα Γραφεία των ελεγχόμενων οργανισμών. Περιοδικά, θα μπορούν να γίνονται αιφνιδιαστικοί ελέγχοι καλώντας τους πίσω σε σταθερό τηλέφωνο, ώστε να υπάρξει επιβεβαιώση ότι πράγματι βρίσκονται εκεί που έχουν πει ότι βρίσκονται.
  3. Μετά από πρόσφατες επισημάνσεις της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η όλη διαδικασία, χωρίς να αλλάξει η βάση της, θα βελτιωθεί, με καλύτερη διαχείριση του τρόπου καταγραφής και φύλαξης των sms που, το μόνο που καταγράφουν ως προσωπικό δεδομένο, είναι την ώρα άφιξης και αναχώρησης.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι τα υπόλοιπα που γράφει η εφημερίδα είναι μυθοπλασίες και ο τίτλος απόλυτα παραπλανητικός.

------------------------

ΔΚ/ΑΝ/ΕΙ