Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2020 10:22

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Φεβρουαρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια,13 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 11.35 δέχθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της Χοιροκοιτίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με ομάδα και όχημα διάσωσης. Όχημα μάρκας Ford Fiesta παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε όχημα μάρκας Nissan Note. Ένα άτομο (οδηγός του Ford) αποπαγιδεύτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και στη συνέχεια μαζί με ακόμα ένα άτομο που δεν ήταν παγιδευμένο (οδηγός του Nissan) παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα για την μεταφορά τους στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 14.54 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αλέκου Παναγούλη, στην Γεροσκήπου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.25. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποσμητήρα κουζίνας. Ζημιές έπαθαν εξοπλισμός της κουζίνας, η ηλεκτρική εγκατάσταση και η βαφή του διαμερίσματος. Δεν κινδύνεψε κάποιος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στον αποσμητήρα.

Η ώρα 00.55 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα παραδοσιακών εδεσμάτων  στην Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικός Σταθμό Αμμοχώστου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.45. Η πυρκαγιά ήταν στο εσωτερικό του καταστήματος με εκτεταμένες ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανό κατάστημα πώλησης ειδών σουβενίρ ωστόσο το κατάστημα υπέστη ζημιές από το καπνό. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

-------------------------

ΕΙ