Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2020 11:13

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, συμμετείχε στις εργασίες της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, στο περιθώριο της οποίας είχε επίσης, σειρά διμερών συναντήσεων και επαφών. 

Στη φετινή Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1963, συμμετείχαν 30 Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας. Το παρών τους έδωσαν, επίσης, πέραν των 100 Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, μεγάλος αριθμός αναλυτών και εμπειρογνωμώνων σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, εκπρόσωποι διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και μη κυβερνητικών και άλλων οργανώσεων.

Ο κ. Αγγελίδης είχε συναντήσεις και επαφές με αριθμό ομολόγων του και συμμετείχε σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και σε γεύμα εργασίας το οποίο παρέθεσε για τους Υπουργούς Άμυνας που συμμετείχαν στο συνέδριο η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας. Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, για την κατάσταση ασφάλειας στην Κύπρο και το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, ως το Ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης. Συζητήθηκαν επίσης, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανάγκη για καθορισμό στρατηγικής στα πλαίσια της ευρωπαϊκής συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, της ανάπτυξης δυνατοτήτων και της ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας. 

Ο κ. Αγγελίδης είχε, επίσης, συναντήσεις με τον Γερουσιαστή Robert Menendez και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του American Jewish Committee κ. David Harris, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και τα επόμενα βήματα σχετικά με την αναβάθμιση των σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας στο τομέα της άμυνας και ασφάλειας.

-----------------------

ΕΙ