Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2020 11:42

Χαιρετισμός του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη τύπου της ΟΠΑΠ Κύπρου και Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Η παρουσία μας σήμερα εδώ, αποτελεί έκφραση σεβασμού και αναγνώρισης του έργου που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» με τη στήριξη και δυνατών φίλων τους, όπως η εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου.

Αποτελεί όμως και ευκαιρία να εκφράσουμε το σεβασμό μας σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πριν από 49 χρόνια, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια Εθελοντική Οργάνωση για την στήριξη συνανθρώπων μας που έδιναν την μάχη με τον καρκίνο. Σε εποχές στις οποίες τα συστήματα υγείας δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου και η κοινωνία μας, όχι τόσο ενημερωμένη για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, η δημιουργία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου έδινε ελπίδα και προοπτική.

Οι πρωτεργάτες και οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας, η οποία διαχρονικά βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, έβαλαν στην ουσία τα θεμέλια αυτού που όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα ως πρότυπο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας. Με την επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του, το Κέντρο έχει αναβαθμιστεί ώστε να παρέχει ακόμα καλύτερη φροντίδα σε εκείνους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή.

Θεώρησα αναγκαίο να αναφερθώ σε αυτή τη σύντομη ιστορική ανάδρομη για να αναδείξουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και το  σημαντικό ρόλο των Μη Κυβερνητικών  Οργανώσεων στον τόπο μας, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας. 

Σήμερα χαιρόμαστε για ακόμη μια πράξη στήριξης του ανεκτίμητου έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Η ΟΠΑΠ Κύπρου, στο πλαίσιο της διαχρονικής ευαισθησίας και στήριξης που παρέχει σε όλους τους τομείς της κοινωνία μας, προχωρεί ξανά στην υιοθέτηση δύο δωματίων του Κέντρου Αροδαφνούσα, ενέργεια που αποτελεί συνέχεια στις πολυσήμαντες προσφορές της ΟΠΑΠ Κύπρου στον τομέα της Υγείας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Κύπρου για την συνεχή στήριξή της στους σχεδιασμούς της πολιτείας και στην κυπριακή κοινωνία. Ευχαριστώ όμως και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για τη δράση του, συγχαίροντας παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και φυσικά τους εθελοντές του Συνδέσμου για την ανεκτίμητη τους προσφορά τους.

 

(ΝΝ/ΕΧΡ)