Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2020 14:39

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: οι πολιτικές της ΕΕ καταπολεμούν την ανεργία και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικές παροχές

Οι πολιτικές της ΕΕ καταπολεμούν την ανεργία και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικές παροχές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δηλώνει αταλάντευτα συνοδοιπόρος στην πολιτική της ΕΕ, την οποία συνδιαμορφώνουμε ως ομότιμα και ισότιμα μέλη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ για την οικονομία, παρέπεμψε σε δήλωση του Προέδρου της ΕΤΕπ ότι «είναι εντυπωσιασμένος με τα επιτεύγματα της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι «οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τις θετικές εξελίξεις και τη θετική πορεία της οικονομίας μας. Η ανάκαμψη αυτή γίνεται αντιληπτή πλέον από τους συμπολίτες μας που έχουν φύγει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τα όρια της φτώχειας και απολαμβάνουν τους καρπούς της θετικής πορείας της οικονομίας. Σας παραπέμπω σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες της οικονομίας όπου κανένας μα κανένας δεν είναι αρνητικός σε σύγκριση με το 2013, αντίθετα, οι δείκτες αυτοί είναι θετικότατοι. Σας παραπέμπω στους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η οικονομία μας κάθε χρόνο, στα ποσοστά ανεργίας που πλησίασαν το 6%.

Εκείνο που πρέπει να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας είναι το τι παρέλαβε αυτή η Κυβέρνηση το 2013 - και λυπούμαι που αναγκάζομαι να επανέρχομαι -  και ήταν καμένη γη. Είχαμε ανεργία που ξεπέρασε το 17%, είχαμε ρευστά διαθέσιμα που δεν ήταν αρκετά ούτε για ένα μήνα. Θυμίζω ότι ο ΕLA της Λαϊκής Τράπεζας δεν είχε αναφερθεί πουθενά και με δήλωση του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μάς είπαν ότι δεν το ανακοίνωσαν ενόψει των εκλογών. Να σας θυμίσω τα κοινωνικά παντοπωλεία; να σας θυμίσω πόσες οικογένειες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα; Δεν επαιρόμαστε και δεν λέμε ότι έχουμε φτάσει στα επίπεδα που θέλουμε αλλά θέλω να ρωτήσω τον κάθε ένα συμπολίτη μου Κύπριο. Δεν βλέπει τη διαφορά από το 2013 μέχρι σήμερα; Είναι ίδια η οικονομική του κατάσταση; Είναι ίδια η δυνατότητά του να ξοδεύει τα καθημερινά αναγκαία; Είναι ίδια η αγοραστική του δυνατότητα;

Πρέπει όλα αυτά να τα ξεχνούμε και να επανερχόμαστε στα ίδια και τετριμμένα; Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε καν τους διεθνείς οίκους που αναβαθμίζουν συνεχώς τις τράπεζές μας και την κυπριακή οικονομία; Οι συμπολίτες μας βλέπουν τη θετική πορεία της οικονομίας και αυτή η πορεία αγγίζει και τους ίδιους, την τσέπη τους, τις οικονομικές τους δυνατότητες. Έχω προσέξει ότι το ΑΚΕΛ στην ουσία αμφισβητεί τις πολιτικές της ΕΕ. Εμείς λοιπόν επιβεβαιώνουμε και διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε ομότιμοι εταίροι της ΕΕ, ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία και τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν να κάνουν και με το περιβάλλον – η Ευρώπη βάσει των σχεδιασμών θα πρέπει να είναι ενεργειακά ουδέτερη μέχρι το 2050.

Καταπολεμούν αυτές οι πολιτικές την ανεργία και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικές παροχές. Δηλώνουμε λοιπόν αταλάντευτα συνοδοιπόροι στην πολιτική της ΕΕ την οποία συνδιαμορφώνουμε ως ομότιμα και ισότιμα μέλη και νιώθουμε περήφανοι για αυτό».

 

(ΡΜ/ΝΝ/ΣΧ)