Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2020 17:55

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο για το θέμα της Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019, μετά από προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνήλθε σε ειδική συνεδρία το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της Αμμοχώστου, με κατάληξη τη δήλωση του Νοτιοαφρικανού Προέδρου του Σώματος κ. Τζέρρι Ματζίλα με την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούσε να μη γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε για το θέμα της Αμμοχώστου ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τόσο προφορικά όσο και γραπτώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαίωσε γραπτώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσήλωση του ιδίου και των Ηνωμένων Εθνών στις πρόνοιες των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια.

Τα πιο πάνω έγιναν πέραν των διαβημάτων και διπλωματικών ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Διερωτόμαστε πραγματικά, τι άλλο ανέμενε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ να πράξει η Κυβέρνηση για το θέμα.

Είναι φυσικό ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τα διαβήματα και τις διπλωματικές της ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, για να αποτρέψει τα σχέδια της Τουρκίας για εποικισμό των Βαρωσίων.

---------------------- 

ΡΜ/ΕΙ