Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-02-2020 15:09

Τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων συζητήθηκαν σε συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Γιώργου Σαββίδη με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

 Συνάντηση με αντικείμενο τις δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που περιλαμβάνονται στην Εθνική Στρατηγική για Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και όπως ο κ. Σαββίδης ανέφερε «η στρατηγική αυτή που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δράσεων που αποσκοπούν σε ενδυνάμωση της ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων. Ένας από τους πάγιους στόχους του Υπουργείου, είναι η λειτουργία Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σταθμών στις κοινότητες του Τροόδους, με το απαιτούμενο προσωπικό και η στέγασή τους σε κατάλληλα κτήρια, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αποτελεσματική επιτέλεση του έργου τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Υπουργός, «προωθούμε την ανέγερση νέων Σταθμών και την εκτέλεση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, βελτιωτικών έργων στα υφιστάμενα κτήρια όπου στεγάζονται οι Αστυνομικοί Σταθμοί  Κάμπου, Κακοπετριάς, Πλατρών». Η δε ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου κτηρίου της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, στην Ευρύχου, πρόσθεσε, που αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάρτιο, εκτιμάται ως πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή του Τροόδους, ενώ στον τομέα της αστυνόμευσης, ολόκληρη η περιοχή Τροόδους καλύπτεται από τον θεσμό της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, επεσήμανε ο κ. Σαββίδης.

«Επίσης, προωθείται από το Υπουργείο μας η δημιουργία ελικοδρομίου στην περιοχή της Σολέας, το οποίο θα συμβάλει στην αποτελεσματική και έγκαιρη κάλυψη της περιοχής σε έκτακτες περιπτώσεις, τόσο για σκοπούς αεροπυρόσβεσης όσο και για σκοπούς έρευνας και διάσωσης. Ήδη, με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων  εντοπίστηκε ο χώρος στην κοινότητα Λινού και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προωθηθεί η δημιουργία του ελικοδρομίου», είπε ο κ. Υπουργός.

Σε σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επανέλαβε πως η έγκαιρη πρόληψη των πυρκαγιών παραμένει στόχος και προς τούτο, είπε, «έχουμε περιλάβει ως δράση τη δημιουργία νέου υποσταθμού στις Κυβίδες σε στρατηγικό σημείο και τη βελτίωση του πυροσβεστικού σταθμού Πάχνας. Εκτιμούμε πως τα δύο αυτά έργα θα συνδράμουν περαιτέρω στις προσπάθειες που συντονισμένα καταβάλλονται για πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών».

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τη συνάντηση ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε με το Υπουργείο στο παρελθόν θα συνεχίσει και στο μέλλον. «Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων όπως αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως είναι και η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

(ΜΛ)