Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2020 14:58

Ο Υπουργός Γεωργίας είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. Xingyuan Huang, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη συζήτηση της επίσπευσης των διαδικασιών για την υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας για εξαγωγές στην Κίνα κυπριακών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, χοιρινού κρέατος και άλλων κυπριακών γεωργικών προϊόντων. Μετά από αξιολόγηση του ενδιαφέροντος που έχει επιδειχθεί από κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους πιο πάνω τομείς, έχουν ήδη υποβληθεί σχετικά στοιχεία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση της Κίνας, τα οποία και εξετάζονται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει ήδη, από τον Νοέμβριο του 2018, υπογράψει σχετικό Πρωτόκολλο Εξαγωγών κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την εξαγωγή χαλλουμιού σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο.

Ο Κινέζος Πρέσβης αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα των κυπριακών αγροτικών προϊόντων και διαβεβαίωσε τον κ. Καδή ότι θα παρέμβει και ο ίδιος για την άμεση εξέταση και, ενδεχομένως, σύντομη υπογραφή Πρωτοκόλλων Εξαγωγών και για άλλα προϊόντα. Σημείωσε δε ότι η 3η Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2020, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν οι κινέζοι έμποροι τα κυπριακά προϊόντα και να τα προωθήσουν στην κινεζική αγορά.

 

(ΜΑΚ/ΝΝ)