Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-02-2020 15:02

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων

Η σταδιακή αποκατάσταση των ωφελημάτων, αλλά και επιδομάτων, που το κράτος δίδει προς τις πολύτεκνες οικογένειες ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, της Υπουργού Εργασίας, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δέχθηκε σήμερα την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.

Έγινε συζήτηση σε ένα πολύ δημιουργικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη σταδιακή αποκατάσταση των ωφελημάτων, αλλά και επιδομάτων που το κράτος δίδει προς τις πολύτεκνες οικογένειες.

Σε σχέση με τη γενικότερη παροχή κινήτρων, αλλά και λήψη μέτρων για την αύξηση των γεννήσεων και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας υπενθυμίζουμε ότι έχει καταρτιστεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και ως προς αυτό γίνονται όλες οι αναγκαίες μελέτες, προκειμένου η Κυβέρνηση να ενισχύσει περαιτέρω τόσο τη δημογραφική πολιτική, αλλά κατά συνέπεια και την πολύτεκνη οικογένεια. Τα συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός Μαΐου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα αυτά, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «είναι μια σειρά από μέτρα που η Κυβέρνηση ανέλαβε αυτά τα χρόνια προκειμένου να ενισχυθεί η πολύτεκνη οικογένεια.

Επιπρόσθετα, έχει καταρτιστεί το Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφική και Οικογενειακή Πολιτική, ένα σχέδιο δράσης που αφορά το 2019 και το 2020 και για την υλοποίηση αυτού του Σχεδίου Δράσης εκπονούνται από το Υπουργείο Εργασίας οι σχετικές μελέτες πάνω στις οποίες θα βασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που η Κυβέρνηση προτίθεται να λάβει».

 

(ΡΜ/ΝΝ/ΣΧ)