Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-02-2020 15:30

Επανέναρξη των δωρεάν προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Το Κέντρο Παραγωγικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ανακοινώνουν την επανέναρξη των Δωρεάν Προγραμμάτων Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Εργαστηρίων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλες τις πόλεις για το έτος 2020.

Τα προγράμματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής:

1. Eργαστήρια για την εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet, το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στη Διαδικασία Εγγραφής Δικαιούχων στο ΓεΣΥ και σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού.

2. Προγράμματα κατάρτισης για την εκμάθηση Ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του.

3. Προγράμματα κατάρτισης για εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων για πρόσωπα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω): α) σε περιβάλλον Windows,  β) σε περιβάλλον Android / iOS (Smartphones).

4. Προγράμματα κατάρτισης στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Βασικό Επίπεδο), στα οποία καλύπτονται, μεταξύ άλλων οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο, τα κακόβουλα λογισμικά, οι ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές και η προστασία καταναλωτή, τα κοινωνικά δίκτυα και το ηλεκτρονικό έγκλημα. Διεξάγονται επίσης  διαλέξεις/παρουσιάσεις στην ασφάλεια στο διαδίκτυο για εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

5. Προγράμματα κατάρτισης για άνεργους και εργαζόμενους στη Word,  Αdvanced Word, Excel και Αdvanced Excel και Powerpoint, Project Management και Social Media.

6. Σχεδιασμός ιστοσελίδων με χρήση Wordpress και Wix .

Τα εργαστήρια και προγράμματα κατάρτισης προσφέρονται δωρεάν από το Κέντρο Παραγωγικότητας από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε όλες τις πόλεις, καθώς και στην ορεινή περιοχή Τροόδους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, και εντάσσονται στο πλαίσιο της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Τα προγράμματα/εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και σε ανέργους αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/ ενδιαφερόμενη.

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στα κατά τόπους Γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στα τηλέφωνα 22806000, 25873588, 24812430 αντίστοιχα ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.kepa.gov.cy/Mathisi/eskills

 

(NN/ΣΧ)