Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2020 13:33

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης με τίτλο «Στο Νεκροτομείο μέχρι…νεωτέρας»

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», όπου γίνεται λόγος για Βρετανό, η σωρός του οποίου παραμένει στο Νεκροτομείο λόγω υποψίας ότι ενδεχομένως να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, καθώς και για ισχυρισμούς ότι η Ιατροδικαστής αρνήθηκε να διενεργήσει νεκροτομή, το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει, αρχικά, ότι, οι Ιατροδικαστές εκτελούν διατάγματα που εκδίδουν οι θανατικοί ανακριτές.

Όσον αφορά στην υπό αναφορά περίπτωση, ο θανατικός ανακριτής έκρινε πως το περιστατικό δεν έχριζε νεκροτομής και για τον λόγο αυτό οι Ιατροδικαστές δεν προχώρησαν στη διενέργειά της. Σημειώνεται, επίσης, πως το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα διάταγμα ταφής του εκλιπόντος.

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι η σωρός παραμένει στο Νεκροτομείο λόγω υποψίας να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, διευκρινίζεται ότι αυτοί δεν ευσταθούν. Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης σε συνεργασία με τους Ιατροδικαστές, αφού έλαβαν το ιστορικό από τη σύζυγο του εκλιπόντος, αποφάσισαν ότι, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ και του ECDC, δεν πληρούσε τα κριτήρια για να διερευνηθεί για κορωνοϊό.

(MKY)