Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-02-2020 09:33

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στη 16η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στο Ζάγκρεμπ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Άριστο Δαμιανού κ. Γιώργο Παπαδόπουλο κα Ελένη Σταύρου και κ. Ζαχαρία Κουλία, μεταβαίνει μεθαύριο Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, στο Ζάγκρεμπ, για να συμμετάσχει στη 16η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Η Διάσκεψη διοργανώνεται, από 2 μέχρι 4 Μαρτίου 2020, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α' κα Σόφη Τσουρή.

Κατά τη Διάσκεψη, θα διεξαχθεί συζήτηση για τις προκλήσεις που σχετίζονται με το διεθνή ρόλο της ΕE, με κύριο ομιλητή τον Πρωθυπουργό της Κροατίας κ. Andrej Plenković. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στην ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και βιομηχανία και, τέλος, στο πλαίσιο χωριστών θεματικών εργαστηρίων, θα εξεταστούν η Ανατολική Εταιρική Σχέση, ο ρόλος των γυναικών στην ειρήνη και την ασφάλεια και οι προκλήσεις για τη συνοχή των πρωτοβουλιών της Ένωσης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Πριν από τη Διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί, υπό Κυπριακή προεδρία, η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, για συντονισμό δράσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης.

---------------------

ΕΚ/ΕΙ