Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2020 09:16

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Μεικτής Επιτροπής και της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, στο Παρίσι

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κ. Νίκος Τορναρίτης αναχωρεί την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Μεικτής Επιτροπής και της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα. Τον κ. Τορναρίτη συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μεικτής Επιτροπής ΚΣΣΕ και Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση σε σχέση με τις υποψηφιότητες για τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Εκλογές για την εν λόγω θέση θα διεξαχθούν κατά τη Σύνοδο Ιουνίου 2020 της Συνέλευσης.

Η Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ, στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Συνέλευσης, οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπιών, οι Αρχηγοί των Πολιτικών Ομάδων της Συνέλευσης και οι Προέδροι των Επιτροπών, θα εξετάσει τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και το θέμα της βίας και των διακρίσεων που υφίστανται μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη. Θα διεξαχθεί, επίσης, συζήτηση με αντικείμενο τη λειτουργία και το μέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής του Συνέλευσης.

(ΕΚ/ΣΧ/ΕΙ)