Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-04-2018 14:32

Συνάντηση Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου με καθηγητές και μαθητές από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου

Ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στο γραφείο του με καθηγητές και μαθητές της Γ’ Λυκείου από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

Ο κ. Φωτίου συνομίλησε μαζί τους και τους ενημέρωσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τις επιπτώσεις της, για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων καθώς και για την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Ακολούθως, ο Προεδρικός Επίτροπος αναφέρθηκε σε θέματα διασποράς δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις τρεις κυβερνήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου για την ενθάρρυνση της απόδημης νεολαίας και στις κοινές επισκέψεις νέων από τις διασπορές των τριών χωρών σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Προεδρικός Επίτροπος, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου Σχολής για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι να στηριχθεί το συγκεκριμένο σχολείο, αφού προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Πλην των ελληνικών γραμμάτων συμμετέχει ενεργά και σε δράσεις που προωθούν τον πολιτισμό μας.

Η επίσκεψη των καθηγητών και μαθητών της Αμπετείου Σχολής στην Κύπρο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου για θέματα διασποράς. Πρόκειται για καθηγητές και μαθητές κυπριακής και ελληνικής καταγωγής. 

 

(ΜΓ/ΣΧ)