Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2020 19:38

Διευκρινιστικές Οδηγίες Υπουργείου Εσωτερικών για αποδεικτικά έγγραφα αναφορικά με την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία

Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και μέχρι την 1η πρωινή της 30ής Μαρτίου του 2020 απαγορεύεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία σε οποιοδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως υπηκοότητας που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες.

 

Επίσης, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος από τα νόμιμα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία (αεροδρόμια και λιμάνια), απαιτείται η προσκόμιση των πιο κάτω αποδεικτικών, χωρίς τα οποία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία:

  • Κύπριοι πολίτες

Ταξιδιωτικά έγγραφα.

  •  Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Πιστοποιητικό MEU 1,2,3 (yellow slip), ή λογαριασμό κοινής ωφελείας επ’ ονόματι του ενδιαφερομένου προσώπου για κάθε υπήκοο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τους υπηκόους τρίτων χωρών απαιτείται η προσκόμιση άδειας παραμονής.

  • Υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάζονται στη Δημοκρατία

MEU 1,2,3 ή πιστοποιητικό ή και απόδειξη του Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ή βεβαίωση εργοδότη.

  • Υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία

Άδεια εργασίας.  

  • Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων

Διπλωματική ταυτότητα ή για όσους δεν είναι κάτοχοι διπλωματικής ταυτότητας, μη διπλωματική κάρτα (non diplomatic card), ή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής για τους λόγους παρουσίας τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

  • Μεμονωμένες περιπτώσεις υπηκόων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις

Βεβαίωση από το αρμόδιο Υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση του αντικειμένου της επίσκεψης.

  • Υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Για μεν τους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκόμιση φοιτητικής ταυτότητας για δε τους υπηκόους τρίτων χωρών προσκόμιση φοιτητικής ταυτότητας και άδεια παραμονής φοιτητή. 

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που διαλαμβάνουν αυτοπεριορισμό και αυτοπαρακολούθηση για περίοδο δεκατεσσάρων ημερών για όλους τους αφιχθέντες.

 

ΣΣ/ΣΧ