Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-04-2018 19:50

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από συνάντησή του με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας

Πολύ χρήσιμη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντηση που είχε απόψε στο Λονδίνο με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που έγινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, ο Πρόεδρος είπε ότι «η συνάντηση με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό ήταν πάρα πολύ χρήσιμη διότι δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω και να προβάλω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Την ενημέρωσα για το ψεσινό δείπνο. Όμως πέραν του Κυπριακού και τη βοήθεια που έχω ζητήσει λόγω και των καλών σχέσεων με την Τουρκία έτσι ώστε να παρέμβει για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, είχαμε την ευκαιρία βεβαίως να μιλήσουμε και για το Brexit. Νομίζω είμαστε σε ένα καλό δρόμο όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα και για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων οι οποίες, οφείλω να πω, ότι τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται.

Βεβαίως μιλήσαμε και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τις ενέργειες κατά της Συρίας. Έχουμε αναπτύξει κάποια θέματα τα οποία θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν και δημόσια».

(ΡΜ/ΣΧ)