Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2018 08:54

Εκδήλωση του ΚΟΤ αναβίωσε τις γαστρονομικές παραδόσεις του Πάσχα Κύπρου και Ρωσίας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε εκδήλωση με θέμα την αναβίωση των γαστρονομικών παραδόσεων του Πάσχα της Κύπρου και της Ρωσίας, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμού Τουρισμού στις 12 Απριλίου 2018, σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.  Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των κοινών παραδόσεων και της κοινής θρησκείας που Κύπρος και Ρωσία μοιράζονται.

Προς τούτο, το Ρωσικό Κέντρο Αναβίωσης  Παραδόσεων με Ινστιτούτα Φιλοξενίας από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας Αστράχαν, Αλτάι και την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου παρουσίασαν πασχαλινές προτάσεις, με  φοιτητές από τις δύο χώρες να ετοιμάζουν διάφορα γαστρονομικά εδέσματα, τα οποία οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και αξιολογήσουν. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και Ρώσοι δημοσιογράφοι. 

Εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας διαβάστηκε χαιρετισμός του  Πατριάρχη Ρωσίας και εκ μέρους της Κυπριακής Εκκλησίας την εκδήλωση χαιρέτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ως ο κύριος διοργανωτής, ετοίμασε ένα αξιόλογο πρόγραμμα φιλοξενίας τόσο για τους φοιτητές και τους εκκλησιαστικούς αντιπροσώπους όσο και για τους Ρώσους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και σημαντικά αξιοθέατα της Κύπρου, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Σπας» έχει καλύψει το πρόγραμμα φιλοξενίας και το υλικό που θα ετοιμαστεί θα μεταδοθεί σύντομα στην ρωσική τηλεόραση, προβάλλοντας το κυπριακό τουριστικό προϊόν.    

(ΜΛ)