Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2020 14:13

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping απέστειλε χθες την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη:

«Θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδιά μου εκτίμηση για την επιστολή σας, στην οποία εκφράζατε τη συμπάθεια και στήριξή σας καθώς η Κίνα πολεμούσε κατά μέτωπο ενάντια στην επιδημία Covid-19.

Η εμφάνιση του Covid-19 δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις για τη δημόσια υγεία, δεδομένης της άνευ προηγουμένου ταχύτητας εξάπλωσής του, του ευρέος φάσματος μόλυνσης και της δυσκολίας πρόληψης και ελέγχου, από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Οδηγούμενη από πανεθνική ενότητα, αποφασιστικότητα και συντονισμένες προσπάθειες στη μάχη για την καταπολέμηση του Covid-19, η Κίνα έχει θέσει την εξάπλωση του ιού υπό αποτελεσματικό έλεγχο. Η θετική τάση, ως αποτέλεσμα της πρόληψης και του ελέγχου μας, διευρύνεται. Με ισχυρή κινητοποίηση, ικανότητες, σύνθεση δυνάμεων και εμπειρία από την ανταπόκριση σε περιστατικά δημόσιας υγείας, θα κερδίσουμε αναμφισβήτητα τον αγώνα κατά της επιδημίας, με στόχο την από κοινού με τη διεθνή κοινότητα προστασία της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας στη δημόσια υγεία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου αναπτύσσει ενεργά τους δεσμούς της με την Κίνα. Είχαμε μια φιλική συζήτηση κατά την επίσημη επίσκεψή σας Κίνα και τη συμμετοχή σας στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (στη Σαγκάη), τον περασμένο Νοέμβριο.

Προσδίδω τεράστια σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Κύπρου. Ευελπιστώ ότι οι δύο χώρες μας θα ενώσουν τα χέρια προς εμβάθυνση της φιλίας, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Κύπρου.

Παρακαλώ δεχθείτε τις καλύτερες ευχές μου».

(ΕΙ/ΙΚ)