Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2018 12:25

Ο Υπουργός Ενέργειας στη Σόφια για το Άτυπο Συμβούλιο Ενέργειας και συνέδριο υψηλού επιπέδου για την "Καθαρή Ενέργεια"

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, στη Σόφια της Βουλγαρίας, για να συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας με θέμα συζήτησης τη βιωσιμότητα της Ενεργειακής Ένωσης στη βάση μιας μακρόπνοης πολιτικής για την κλιματική αλλαγή («Sustainable energy union with forward-looking climate change policy»).

Συγκεκριμένα, κατά τις εργασίες της Συνόδου οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά στους στόχους μέχρι το 2030 για την Ενεργειακή Απόδοση και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στους κανονισμούς για τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης και, τέλος, στον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER).

Ακολούθως, ο κ. Λακκοτρύπης θα λάβει μέρος, το απόγευμα, στο συνέδριο υψηλού επιπέδου με θέμα «Καθαρή Ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους – Επόμενα Βήματα» («Clean energy for all Europeans – The way ahead»), στο οποίο θα συζητηθούν η περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία και τα εργαλεία για μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου 2018.

(ΑΓ/ΜΓ/ΕΙ)