Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2018 15:04

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) κ. Κιτάκ Λιμ, στην έδρα του Οργανισμού, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά από τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΝΟ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι τιμή που έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Κύπρου. Είναι γνωστή η μεγάλη συνεισφορά και αφοσίωση της Κύπρου στη Συνάντηση του ΔΝΟ διαχρονικά και προσβλέπω στην ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και του Οργανισμού. Η επίσκεψη του Προέδρου στον Οργανισμό αποτελεί ένδειξη του ότι θα έχουμε ακόμη περισσότερη συνεργασία στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «θεώρησα ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Λονδίνο ήταν μια καλή ευκαιρία να επισκεφθώ την έδρα του Οργανισμού και να συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα.

Κατά τη συνάντηση μας, η οποία ήταν πολύ καρποφόρα και παραγωγική, ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας και ιδιαίτερα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ενώ την ίδια ώρα φυσικά συζητήσαμε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή, τα οποία πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν στο εγγύς μέλλον».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

(ΡΜ/ΑΧ/ΕΙ)