Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2018 18:51

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αλκυονίδες

Eίναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ στη σημερινή εκδήλωση, διάσκεψη που διοργανώνεται από το Σωματείο σας, στα πλαίσια συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αλκυονίδες.

Oι Αλκυονίδες είναι ταγμένες στην προσφορά και στον άνθρωπο, στα ποικιλόμορφα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας, συνεισφέροντας σε κάθε ανάγκη τους άλλοτε συμβάλλοντας οικονομικά και σε είδη και άλλοτε προσφέροντας την αναγκαία ψυχολογική στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτονται μέρος των ιατρικών εξόδων και βασικών και ειδικών αναγκών απόρων ατόμων και οικογενειών όπως επίσης και φοιτητών.

Εκείνο που σας ξεχωρίζει ως Σωματείο είναι η συνεχιζόμενη μετεξέλιξη σας, η οποία περιβάλλεται μόνο από το ενδιαφέρον σας για τον άνθρωπο. Ένα σημαντικό έργο είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας, η «Φωλιά», όπου φιλοξενούνται οικογένειες ,οι οποίες αναγκάζονται να διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική περίθαλψη μακράς χρονικής διάρκειας.

Η δράση του Σωματείου Αλκυονίδες συμβάλλει στο να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. Αναγνωρίζοντας ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή, η δράση των Αλκυονίδων αποκτά πρόσθετη αξία.

Είναι γεγονός ότι το Εθελοντικό Κίνημα στην Κύπρο, έχει αναπτύξει μια νέα δυναμική, που πέρασε στην εποχή της συμμετοχής, της έντονης κοινωνικής δράσης και αυτενέργειας. Ως εκ τούτου, Εθελοντές και Κράτος, μαζί στοχεύουν στην άμεση δράση για τη βελτίωση συγκεκριμένων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων, επιδιώκοντας τη σφαιρική, άμεση αλλά και ταυτόχρονα ανθρώπινη ανταπόκριση στις ανάγκες αυτών που έχουν την ανάγκη μας.

Στην προσπάθεια μας ως Κράτος να ανταποκριθούμε στην οικονομική στήριξη των ευάλωτων ομάδων, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ιδρύσει την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, η οποία έχει την ευθύνη για τη διασφάλιση του δικαιώματος αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε ατόμου που διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία και δεν έχει τους αναγκαίους πόρους για κάλυψη των βασικών και ειδικών του αναγκών. Πρόκειται δηλαδή για τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την κατοχύρωση ότι κάθε πολίτης έχει τα αναγκαία προς το ζην αγαθά, με την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.). Ταυτόχρονα, σύντομα θα ανακοινωθεί και η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για την ενίσχυση της  στήριξης και βοήθειας των  ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη.

Όλα αυτά συγκροτούν ένα οργανωμένο σύστημα παροχής κοινωνικής προσφοράς και με εσάς ως πολύτιμους συνεργάτες του Κράτους είμαι πεπεισμένη ότι θα είναι πιο εφικτή η αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς όλους του Εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν.

Κλείνοντας, επιτρέψετε μου για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά που έχει την ανάγκη μας.

(ΕΙ)