Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-04-2020 20:10

Γραπτή απάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου σε σχέση με ανάρτηση του κ. Φακοντή

Η «περίφημη» πτήση στην οποία αναφέρθηκε σε ανάρτηση του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ  κ. Ανδρεάς Φακοντής, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από το Λονδίνο προς την Κύπρο  άνευ επιβατών και να παραλάβει από την Κύπρο άτομα που ήθελαν να αναχωρήσουν από τη χώρα μας. Οι πτήσεις τέτοιου σκοπού δεν χρειάζονται ειδικές άδειες.

Όμως επειδή υπήρξε ανάγκη επαναπατρισμού προσώπων που είχαν εξασφαλισμένες βεβαιώσεις, δόθηκε άδεια σε αυτήν την πτήση να επιβιβαστούν άτομα, τα οποία δεν είχαν καταφέρει να επαναπατριστούν μέχρι τη μέρα που τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα απαγόρευσης πτήσεων.

Η σχετική άδεια δόθηκε σύμφωνα  με τις πρόνοιες του Διατάγματος απαγόρευσης πτήσεων, το οποίο και αναφέρει ότι μπορεί να  εκδίδεται ειδική άδεια για σκοπούς επαναπατρισμού (repatriation flights). 

Οι πτήσεις αυτές διεξάγονται για άτομα τα οποία έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά  και βεβαιώσεις με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας (π.χ βεβαιώσεις από διπλωματικές αποστολές κ.ά.).

Κατά την άφιξη αυτών των πτήσεων αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με τους λειτουργούς του, οι οποίοι και εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα που απαιτούνται και όλοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ακολούθησαν το πρωτόκολλο.

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και δύσκολες και επιβάλλεται η συνεργασία όλων.

Ο κ. Φακοντής θα έπρεπε να είχε επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε να λάμβανε την ενημέρωση και να μην προχωρούσε στην ανυπόστατη δήλωση.

---------------------

ΕΙ