Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-04-2020 10:48

Ανοικτός διαγωνισμός Υφυπουργείου Τουρισμού για αγορά υπηρεσιών εξειδικευμένων Συμβούλων/Μελετητών

Στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών του στόχων, για ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και του τουρισμού κρουαζιέρας, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προκηρύξει ανοικτό διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών εξειδικευμένων Συμβούλων/Μελετητών, με σκοπό να εξεταστεί το θέμα της συνδυαστικής ανάπτυξης μαρίνας και υποδομής για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στην Κισσόνεργα Πάφου.

Κύριος στόχος της μελέτης είναι να διαφανεί κατά πόσο είναι εφικτή και βιώσιμη η συνδυαστική ανάπτυξη μαρίνας και υποδομής υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα αποτελέσματα της μελέτης και οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη βέλτιστη επιλογή (είτε πρόκειται για συνδυαστική ανάπτυξη, είτε για αποκλειστική ανάπτυξη μαρίνας) θα υποβληθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τελική έγκριση.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεύτερος διαγωνισμός, ο οποίος θα αφορά στην εξασφάλιση υπηρεσιών Συμβούλων/Μελετητών, για στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, ως προς την ετοιμασία των όρων του ανοικτού διαγωνισμού και τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αναμένεται να καταλήξει στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για υλοποίηση του Έργου.

Τα έγγραφα του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (www.eprocurement.gov.cy). H προκήρυξη και τα έγγραφα του διαγωνισμού, μπορούν επίσης να ληφθούν ηλεκτρονικά, χωρίς χρέωση, στο σύνδεσμο:

https://www.eprocurement.gov.cy/epps/cft/listContractDocuments.do?resourceId=4154282

Σημειώνεται ότι ενόψει της αναπάντεχης δραματικής κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με βάση το γεγονός ότι μεγάλοι Συμβουλευτικοί Οίκοι έχουν αναστείλει εργασίες ή εργάζονται σε πιο περιορισμένο πλαίσιο, ενώ τα ταξίδια απαραίτητων ξένων εμπειρογνωμόνων και ειδικών στην Κύπρο δεν επιτρέπονται επί του παρόντος, κρίθηκε αναγκαία η επέκταση του χρονικού πλαισίου που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους Σύμβουλους/Μελετητές για να ανταποκριθούν και να υποβάλουν την πρόταση τους, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Το χρονικό αυτό πλαίσιο αποφασίστηκε με γνώμονα την άντληση ικανοποιητικού και, προπάντων ποιοτικού ενδιαφέροντος για τον εν λόγω διαγωνισμό.

(ΕΚ/ΣΧ)