Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-04-2020 18:43

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί όσους επιθυμούν να επαναπατρισθούν να δηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της πλατφόρμας connect 2 cy

Για σκοπούς υποβοήθησης του σχεδιασμού και της οργάνωσης του εν εξελίξει σταδιακού επαναπατρισμού πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων βάσει των εν ισχύι Διαταγμάτων, καλούνται όσοι επιθυμούν να επαναπατρισθούν όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της πλατφόρμας connect 2 cy ( www.connect2cy.gov.cy).

Διευκρινίζεται ότι οι εκάστοτε αποφάσεις που αφορούν τον επαναπατρισμό θα λαμβάνονται αναλόγως της διαμορφούμενης κατάστασης και της απαραιτήτου γνώμης των επιστημονικών συνεργατών της κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα, νοείται ότι, όλοι όσοι εισέρχονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραμένουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνα)  που θα υποδεικνύει το Κράτος, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους. Τα πρόσωπα αυτά θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική αγωγή τους.

Νοείται επίσης ότι, όλα τα πιο πάνω πρόσωπα, με την είσοδό τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική εξέταση για την ασθένεια του COVID-19 και θα ακολουθούνται οι πρόνοιες του σχετικού ιατρικού πρωτοκόλλου.

----------------------

MK/EI

Σχετικά Ανακοινωθέντα