Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-04-2018 14:24

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ΜΚΟ Cyprus StopTrafficking

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking. Το Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφτηκε από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και από την κα Ανδρούλα Χριστοφίδου, Επίτιμη Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking.

Το Πρωτόκολλο, προνοεί πιο συγκεκριμένα,  τη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking, για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα αναγνωρισμένα ή εν δυνάμει θύματα εμπορίας, με σκοπό τη διασφάλιση και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Ειδικότερα, προνοεί τον συντονισμό της δράσης για παροχή υπηρεσιών της αναγκαίας στήριξης των θυμάτων εμπορίας, περιλαμβανομένης της πρόσβασης τους σε πληροφόρηση, υπηρεσίες στήριξης, στέγαση, απασχόληση και κοινωνική επανένταξη τους.

Αυτό το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, θα σφραγίσει και θα βελτιώσει περαιτέρω την άριστη συνεργασία που έχει καθιερωθεί μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω βελτίωση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης. Είναι γνωστό ότι η Οργάνωση Cyprus Stop Trafficking, διακρίνεται για τις ποικίλες πρωτοβουλίες και το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της στήριξης και παροχής υπηρεσιών στα θύματα εμπορίας προσώπων, συμπλήρωσε.

ΜΠ/ΑΧ/ΕΙ