Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-04-2018 14:49

Συνάντηση με μαθητές και καθηγητές της Αμπετείου Σχολής Καḯρου, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καḯρου, τους οποίους συνοδεύουν κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο οι καθηγητές της Σχολής κ.κ. Αλέξανδρος Ιωάννης Μπάσης, Ευάγγελος Τσιγγιαούρογλου και Νίκος Κάτσικας.

Ο κ. Συλλούρης συνεχάρη τους καθηγητές και τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στη Σχολή ως πρότυπο πολιτισμικής και θρησκειακής μείξης, ενώ παράλληλα οι δράσεις και τα προγράμματά της συμβάλλουν, όπως τόνισε, στη διατήρηση και προώθηση της ελληνικής Ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού. Επεσήμανε δε, τις ιστορικά φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και τη σημερινή στενή τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.  

Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης την αντιπροσωπία της Αμπετείου Σχολής για το πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε, τέλος, με τους καθηγητές και τους μαθητές επιμέρους θέματα σε σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

(ΜΛ/ΕΙ)