Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2020 18:49

Ευχαριστίες Υφυπουργείου Ναυτιλίας προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη ψήφιση του Νόμου για την επέκταση του Συστήματος Φόρου Χωρητικότητας στη Ναυτιλία

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της, να ψηφίσει τον Νόμο για την παράταση του Κυπριακού Συστήματος Φόρου Χωρητικότητας.

Το Κυπριακό Σύστημα Φόρου χωρητικότητας απευθύνεται σε πλοιοκτήτες, διαχειριστές και ναυλωτές πλοίων και η επέκταση του για τα επόμενα 10 χρόνια, διασφαλίζει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της Κύπρου για τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας ή/ και να εγγράψουν πλοία στο κυπριακό νηολόγιο.

Η παράταση του συστήματος αναμένεται να ενθαρρύνει την εγγραφή πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο και σε ευρωπαϊκά νηολόγια, καθώς επίσης την παρουσία και την περαιτέρω ανάπτυξη ναυτιλιακών εταιρειών και δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Το εν λόγω σύστημα συνεισφέρει στην ανταγωνιστικότητα της κυπριακής ναυτιλίας και υποστηρίζει τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια στη θάλασσα. 

---------------------------

ΕΙ