Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-05-2020 08:13

Εφαρμογή διαδικασιών αλλαγής πληρωμάτων από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Η σημασία της ναυτιλίας στο διεθνές εμπόριο είναι αδιαμφησβήτητή και ουσιαστική λαμβάνοντας υπόψη ότι το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται  δια θαλάσσης. 

Ο ζωτικός ρόλος της ναυτιλίας στη απρόσκοπτη λειτουργία των θαλάσσιων μεταφορών και στην ομαλή διατήρηση της αλυσίδας διακίνησης των προϊόντων έχει ληφθεί υπόψη τόσο από την ΕΕ όσο και από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό με αποτέλεσμα  τα ναυτικά επαγγέλματα να περιλαμβάνονται στα ουσιώδη επαγγέλματα. 

Η Κύπρος με τη σειρά της, ως μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη, αναγνωρίζει την ουσιώδη σημασία των ναυτικών επαγγελμάτων, στηρίζει την ναυτιλιακή βιομηχανία και αφουγκράζεται τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω των προβλημάτων της Πανδημίας Covid-19, ιδιαίτερα όσον αφορά την αλλαγή πληρωμάτων στα πλοία.

Με στόχο την εισαγωγή αποτελεσματικών μέτρων για την επανεκκίνηση της εύρυθμης λειτουργίας του ναυτιλιακού τομέα, με τρόπο ο οποίος να διασφαλίζει τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 30 Απριλίου 2020, επιτρέπεται η μεταφορά και αναχώρηση πληρωμάτων εμπορικών πλοίων εφαρμόζοντας συγκεκριμένες διαδικασίες που περιγράφονται στο σχετικό Διάταγμα. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις ιδιωτικών σκαφών μεταξύ αδειοδοτημένων χώρων ελλιμενισμού εντός της επικράτειας της Δημοκρατίας για σκοπούς συντήρησης και επισκευών με στόχο να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη του τομέα ναυτιλιακών επισκευών. 

-----------------------

ΕΙ