Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2020 13:17

Ομιλία Αρχηγού ΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη στην παρουσίαση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων των στρατευσίμων

Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου και σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας.

Η καινοτόμος λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρουσιάζουμε σήμερα, όπως άλλωστε ανέφερε και ο κος. Υπουργός έχει ως κύριο στόχο, τη μείωση της γραφειοκρατίας. Στοχεύει ταυτόχρονα στη συντόμευση των διαδικασιών κατάταξης και επιλογής και στην γνωστοποίηση στους Νεοσύλλεκτους με την κατάταξή τους, την επιλογή τους σε Όπλα και Σώματα καθώς επίσης την τοποθέτησή τους σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας εξυπηρετεί και τον σκοπό της δημιουργίας καλύτερων δυνατών συνθηκών κατάταξης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται από το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο τους ίδιους τους στρατεύσιμους που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά με την 2020 ΕΣΣΟ, όσο και τους οικείους τους, ότι η Εθνική Φρουρά ετοιμάζεται μεθοδικά και κάνει όλα τα δέοντα, για να τους υποδεχτεί σε συνθήκες τάξης, υγιεινής και ασφάλειας, και να τους βοηθήσει να εγκλιματιστούν το συντομότερο δυνατόν στο στρατιωτικό περιβάλλον και να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις προς την ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Επιπλέον, για διευκόλυνση των στρατευσίμων που κατάγονται από τη Λευκωσία θα λειτουργήσει και 4ο ΚΕΝ στην περιοχή Αθαλάσσας, πέραν των τριών υφιστάμενων σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα, προκειμένου όλοι οι στρατεύσιμοι να καταταχθούν στην επαρχία καταγωγής τους. Στα ίδια κέντρα θα πραγματοποιηθεί και η παραλαβή των υλικών από τους στρατεύσιμους σε χρόνο που θα καθοριστεί πριν την κατάταξη, προγραμματισμένα και σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα προστατευτικά μέτρα.

Τέλος και εγώ με τη σειρά μου, συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν για τη δημιουργία της πλατφόρμας, και καλώ όλους τους στρατεύσιμους, να υποβάλουν έγκαιρα τα επιλογικά τους στοιχεία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ληφθούν υπόψη οι επιλογικές επιθυμίες τους και να πιστωθούν με τα ανάλογα μόρια κατά την επιλογή τους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ποια θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για τον κορωνοϊό κατά την διάρκεια της κατάταξης αφού πιθανόν να υπάρχει συγκέντρωσή προσωπικού, ο Αρχηγός της ΕΦ απάντησε: «Όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Υπουργό οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να προσέλθουν στην μέρα και ώρα που αναγράφεται στο σημείωμα κατάταξης και με αυτή την σειρά θα εισέρχονται στο χώρο κατάταξης. Θα δημιουργούνται ομάδες των 5 ατόμων και όχι των 10 όπως άλλες χρονιές, θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όλους, θα χορηγείται μάσκα και γάντια και στην συνέχεια θα συνεχίσει η διαδικασία όπου καθ’ όλη την διάρκεια θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της».

(ΙΚ/ΕΙ)