Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2020 14:35

Παρέμβαση βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου σε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και ΜΜΕ της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Κατά τη συνεδρία, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ηθικής στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης σε συνάρτηση με το δημόσιο διάλογο. Επίσης, στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα της καταπολέμησης των στημένων αθλητικών αγώνων, ο κ. Ευσταθίου υπέβαλε εισηγήσεις, οι οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές. Οι εισηγήσεις του Κύπριου βουλευτή αφορούσαν στην εξουδετέρωση των όποιων πολιτικών πλεονεκτημάτων ή παράνομων οικονομικών συναλλαγών, καταχρώνται διάφοροι παράγοντες, οι οποίες διαβρώνουν τη διεξαγωγή δίκαιων αγώνων και αυξάνουν τον κίνδυνο διαφθοράς. Συναφώς, ο κ. Ευσταθίου εισηγήθηκε τη θέσπιση οροφής όσον αφορά στις δαπάνες, αμοιβές και χρηματικά οφέλη από τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και ειδικότερα ποδοσφαιρικών αγώνων.

Υπογράμμισε τέλος, τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και ιδιαίτερα το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη FIFA τo 2018, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η Επιτροπή, αποφάσισε, τέλος, όπως, σε επόμενη συνεδρία της, ασχοληθεί με το θέμα των επιπτώσεων του COVID-19 στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

 

(ΙΚ/ΣΧ)