Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2020 12:50

Ο Υπουργός Εξωτερικών σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών για συντονισμό σε θέματα πολιτικών για επανέναρξη των ταξιδιών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας Κρατών Μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Heiko Maas, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. 

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, 13 Μαΐου, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι οι προϋποθέσεις για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρώπης.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών τους ΕΕ που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

--------------------------

ΕΙ