Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2020 16:13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για συντονισμό σε θέματα πολιτικών για επανέναρξη των ταξιδιών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας Κρατών Μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Heiko Maas. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας. Στόχος ήταν ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός των πολιτικών για τον τουρισμό και η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως επίσης και η ενημέρωση της Γερμανίας για τις σκέψεις και προσεγγίσεις των πιο πάνω χωρών, οι οποίες αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για Γερμανούς υπηκόους.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, αναλύοντας τις προοπτικές που αυτή δημιουργεί για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού, ενώ είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τον γενικότερο προσανατολισμό της κυβέρνησης σε σχέση με τον τουρισμό, έχοντας πάντα υπόψη τις επιδημιολογικές συστάσεις και δεδομένα.

Τέλος, οι Υπουργοί υιοθέτησαν Κοινή Δήλωση στην οποία αποτυπώνεται η αντίληψη των χωρών τους για την εφαρμογή πολιτικών που θα επιτρέψουν την ομαλή και ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών εντός της ΕΕ.

----------------------

ΕΙ