Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2020 15:27

Ανακοίνωση Υπουργείου Άμυνας για περιστατικό που έλαβε χώρα σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς

Το Υπουργείο Άμυνας με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς και βιντεοσκοπήθηκε από εθνοφρουρούς, αναφέρει τα ακόλουθα:

Από την προκαταρκτική έρευνα διαφαίνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου, στο οποίο συμμετείχαν οικειοθελώς μόνο κληρωτοί στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας, δηλαδή εθνοφρουροί της ίδιας ΕΣΣΟ (σειράς κατάταξης). Είναι περιστατικό που αντίκεται στους στοιχειώδεις κανόνες πειθαρχίας και αξιοπρέπειας του καθενός και είναι καταδικαστέο.

Εκ πρώτης, δεν κατατάσσεται σε οργανωμένο και προσχεδιασμένο επεισόδιο οποιασδήποτε μορφής εκφοβισμού και σωματικής δοκιμασίας και ήταν χωρίς τη συμμετοχή και παρουσία μόνιμων Στελεχών και ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς και χωρίς να είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Δύναμης.

Εντούτοις, η έρευνα θα συνεχιστεί μετά και από οδηγίες του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι εξοργισμένος. Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολίτων.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του. Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς.

Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

(ΕΚ/ΣΧ)