Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2020 09:56

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 23ης  Μαΐου 2020 ανταποκρίθηκε σε 48 κλήσεις για βοήθεια, 29 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 10.26 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε σπαρτά, αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σωρούς από άχρηστα υλικά και δύο παλαιά εγκαταλειμμένα υποστατικά (φάρμες) έκτασης τριών (3) εκταρίων στην περιοχή Χαλεπιανές. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.04 και εργάστηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας, δύο από το Τμήμα Δασών και ένα από το Ταμείο Θήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να ξεκίνησε από εργαλείο παραγωγής σπινθηρισμών. 

Η ώρα 11.20 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά, ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλαμιώνες και ευκαλύπτους παρά το δάσος του Ασωμάτου στην Λεμεσό. Η περιοχή ανήκει στην επιχειρησιακή ευθύνη των Βρετανικών Βάσεων. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού, δύο του Τμήματος Δασών, δύο των Βρετανικών Βάσεων και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.30. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις Βρετανικές Βάσεις.

Η ώρα 12.45 η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε για τροχαίο ατύχημα στην Λεωφόρο Φρενάρους - Αυγόρου παρά το Χωριό Αυγόρου. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου. Όχημα μάρκας Honda Civic συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα μάρκας Nissan Quasquai . Έγινε απεγκλωβισμός και των δύο οδηγών των οχημάτων με την χρήση διασωστικών εργαλείων. Τοποθετήθηκαν σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο για την μεταφορά τους στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Στις 13.53 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε σπαρτά, αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και αριθμό ελαιόδεντρων έκτασης τριών (3) εκταρίων περίπου στο Παλιομέτοχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας, μία φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας και  αριθμός γεωργικών ελκυστήρων και εκσκαφέων. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.40. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Ηλεκτρική και την Αστυνομία.

Επίσης, η ώρα 14.05 ανταποκρίθηκε για βοήθεια του Τμήματος Δασών με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση μεταξύ του φράγματος Καλαβασού και Στρατοπέδου της Ασγάτας. Η περιοχή ανήκει διοικητικά στο Τμήμα Δασών .

Η ώρα 01.50 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό στην οδό Αννίβα Φράνσις στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Λάρνακας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανημένης και Υδραυλικής Πλατφόρμας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.33. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση του σωλήνα πυρόσβεσης της πολυκατοικίας και τεσσάρων Αναπνευστικών Συσκευών. Από την πυρκαγιά το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημίες ενώ, επίσης, επηρεάστηκαν και τα τρία διπλανά διαμερίσματα. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου (5 ατόμα ) εγκατέλειψαν τα διαμερίσματα μέσω του κλιμακοστασίου και των μπαλκονιών και κατευθύνθηκαν στην οροφή της πολυκατοικίας. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που ξεκίνησε η πυρκαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρό έγκαυμα. Επίσης, από την ένταση της πυρκαγιάς παρατηρήθηκαν ρωγμές στο επίπεδο οροφής (πλάκα) μεταξύ πέμπτου και τέταρτου ορόφου. Δοθήκαν οδηγίες στον διαχειριστή όπως ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

---------------------

ΕΙ