Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2020 11:24

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιές στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου, 2020  τις πρωινές ώρες εκδηλώθηκαν και τέθηκαν υπό έλεγχο τρεις δασικές πυρκαγιές.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 07:45 στην περιοχή «Ηλιακός» της κοινότητας Ξυλιάτου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αφού έκαψε δύο δεκάρια με Αμυγδαλιές, Ελιές, νεαρά Πεύκα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εννιά άνδρες του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 08:20 σε περιοχή πλησίον της κοινότητας Ορόκλινης. Η έγκαιρη επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν έξι άνδρες του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα όχημα.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 09:00 σε περιοχή πλησίον της κοινότητας Μονής. Χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο προτού επεκταθεί.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε άνδρες του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Στις περιοχές παραμένουν επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπενθυμίζει το κοινό ότι σήμερα 24 Μαΐου 2020 λόγω της έντασης των ανέμων, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

ΣΣ