Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2020 14:58

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Λουβαρά της επαρχίας Λεμεσού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην κοινότητα Λουβαρά σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου, 2020  στις 11:30π.μ.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στη 1.00 μ.μ. αφού έκαψε πένε δεκάρια από άγρια βλάστηση, νεαρά πεύκα και γεωργική γη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν δεκαπέντε άνδρες του Τμήματος Δασών με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και τρία πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμε και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία. 

Επαναλαμβάνουμε ότι το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπενθυμίζει το κοινό ότι σήμερα λόγω της έντασης των ανέμων, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού». Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγονται δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Τέλος, όποιος δει καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει στο 1407 ή στο 112.

ΣΣ