Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2020 18:55

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 12ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 μέχρι αυτή τη στιγμή ανταποκρίθηκε  σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές , δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις  και μία ψευδή κλήση.  Από τις 26 πυρκαγιές τουλάχιστον οι δεκαέξι ήταν πυρκαγιές υπαίθρου.

Η ώρα 07.42  ανταποκρίθηκε  για  πυρκαγιά σε υποστατικό κατασκευασμένο με ξύλινο σκελετό και τσίγκους διαστάσεων 5 Χ 4 μέτρα στην οδό Γρίβα Διγενή στους Εργάτες. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.23.  Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξηρά χόρτα και επεκτάθηκε στο ξύλινο υποστατικό με ζημιές τόσο στο ίδιο το υποστατικό όσο και στον εξοπλισμό του. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 10.38  ανταποκρίθηκε  για  πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σπαρτά ακακίες και μπάλες σανού έκτασης περίπου 3 εκτάρια στο δρόμο Λιοπετρίου  προς Αυγόρου. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε και ένα πρόχειρο εγκαταλειμμένο υποστατικό . Μετά από παρέμβαση της πυροσβεστικής απετράπητε η επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικίες που βρίσκονταν στην περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου  με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.15.  Επίσης, για την κατάσβεση της εργάστηκε και μία Φορητή πυροσβεστική μονάδα του Τμ. Δασών και δέκα γεωργικοί ελκυστήρες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.10  ανταποκρίθηκε  για  πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, μπάλες σανού, λάστιχα άρδευσης σε συνολική  έκταση περίπου πέντε εκταριών στο Δασάκι της Άχνας. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς επηρεάστηκαν δύο πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αμμοχώστου και Λάρνακας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.55. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της εργάστηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και έγινε αριθμός ρίψεων νερού από ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.43  ανταποκρίθηκε  για  πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση  στο Ξυλοφάγου περιοχή Πανάγιας – Πύργος. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με σύνολο πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης πέντε πυροσβεστικά οχήματα του Τμ.Δασών καθώς επίσης και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο των Βρετανικών Βάσεων και τρείς εκσκαφείς. Συνέδραμαν επίσης τα δύο αεροσκάφη του Τμ. Δασών και ελικόπτερο της Αστυνομίας.  Η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και κατάκαψε συνολική έκταση περίπου ένα τ.χ.. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 14.02  ανταποκριθήκαμε  για  πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σπαρτά, αποκαλάμες και μπάλες σανού σε περιοχή μεταξύ Λακατάμιας - Τσερίου  κοντά στην Λαπάτσα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με συνολικά επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δέκα εκταρίων. Κατά την διάρκεια εξέλιξης της  κινδύνευσαν κατοικίες, υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών τα οποία και προστατευτήκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Σε τρείς περιπτώσεις η πυρκαγιά περιορίστηκε σε αυλές κατοικιών.  Δύο πρόχειρα υποστατικά το ένα το οποίο χρησιμοποιείτο ως ξυλουργείο και το άλλο ως αποθηκευτικός χώρος παλιών ηλεκτρικών συσκευών έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα εκτεταμένες ζημιές έπαθαν δύο ακινητοποιημένα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμ Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα  16.45  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά Νοτιοανατολικά του Δήμου Ύψωνα στη Λεμεσό. Επιχειρούν τρία στελεχωμένα οχήματα των Σταθμών Λεμεσού και δύο των Βρετανικών Βάσεων. Η πυρκαγιά είναι στον χώρο επιχειρησιακής ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων. Καίγονται ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Από τους σφοδρούς ανέμους η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε:

  • Λευκωσία 1 -Σταθμός Υπαίθρου  Παλαιχωριου  σε πάσαλλο ΑΗΚ
  • Λάρνακα 4- 1 Ταμπέλλα - Αραδίπου 1 Φωτοβολταικά – Πτώση καλωδίων της ΑΗΚ- Πτώση Δέντρου- Λιβάδια
  • Λεμεσός 1- Πτώση δέντρου -Μανιάτης - Πελέντρι
  • ΕΜΑΚ 6- 5 Πτώσης δέντρων (Σκαρίνου ,Λαγια,Χοιροκοιτια,2 Αυτοκινητόδρομο ) 1μετακινηση μεταλλικής στέγης –(Αγγλισίδες ).

 

ΣΣ