Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-05-2020 12:44

Εθνική στρατηγική για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο

Με οδηγίες του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Γιώργου Μιχαηλίδη και σε συντονισμό και υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (ΠΙΚ), η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας / Εθνικό CSIRT-CY, ως συνεργάτες του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος “CYberSafetyII” (CEF-2018 CYIA 0012), έχει ξεκινήσει δραστηριότητα με στόχο την προώθηση, παρακολούθηση και υλοποίηση της «Εθνικής στρατηγικής για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο».

Η ενεργή εμπλοκή των οργανισμών επιτυγχάνεται με εκπαιδεύσεις σε μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών με συγκεκριμένη θεματολογία περί ασφάλειας στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα του Εθνικού CSIRT-CY υπάρχει σχετικό άρθρο που συμπεριλαμβάνει εμπεριστατωμένη αναφορά ως προς το εκπαιδευτικό υλικό, την παροχή εκπαιδεύσεων και πώς μέσα από αυτές μπορούν να εκπαιδευτούν και  να αναπτυχθούν σχετικές δεξιότητες ασφάλειας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Εστιάζοντας στις νέες και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από τις εξελίξεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με τις διαδικτυακές τεχνολογίες, η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας / Εθνικό CSIRT-CY, έχουν ως στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέσω καινοτόμων τεχνολογιών προς μία ασφαλή αξιοποίηση του διαδικτύου.

Μέσα Μαζικής Δικτύωσης: @ NationalCsirtCy (twitter)

 

 

(ΝΝ/ΕΧΡ)