Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2020 14:09

Γραπτή δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η πανδημία έχει αποδείξει την ανάγκη για περαιτέρω στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των κρατών, για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών ενάντια στις κοινωνίες, τους θεσμούς και τις οικονομίες των χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη διευθέτηση πτήσης από την Αίγυπτο προς την Κύπρο για τον επαναπατρισμό πολιτών τις επόμενες μέρες.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν, επίσης, εκτενώς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας.

 ΡΜ/ΣΣ/ΕΙ