Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2020 16:30

Εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Νίκος Τορναρίτης συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, ο κ. Τορναρίτης εξελέγη Εισηγητής εκ μέρους της Επιτροπής για το θέμα “O ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των Παγκόσμιων Συμφώνων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες». Εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, ο κ. Τορναρίτης υπογράμμισε την καίρια σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο, τόνισε, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τα Μεσογειακά κράτη.
 
Τα δύο Παγκόσμια Σύμφωνα για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες, σημείωσε ο Κύπριος βουλευτής, παρέχουν το πλαίσιο  για αποτελεσματική διαχείριση των σύνθετων προβλημάτων που προκύπτουν από τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Τόνισε δε ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα άπτεται της διεθνούς συνεργασίας και αλληλεγγύης, που καθίστανται ζωτικής σημασίας για τις χώρες πρώτης γραμμής. Τα εθνικά κοινοβούλια μπορούν να διαδραματίσουν πολύ ουσιαστικό ρόλο για την εφαρμογή των στόχων των δύο Συμφώνων, κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.
 
(ΝΝ)