Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2020 20:06

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Λεύκας

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 και ώρα 14:20 σε περιοχή της κατεχόμενης Λεύκας και η οποία εισήλθε στα όρια της Νεκρής Ζώνης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00.

Από την πυρκαγιά, εντός της Νεκρής Ζώνης, κάηκε έκταση τεσσάρων εκταρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση, θάμνους και διάσπαρτα πεύκα. Στις κατεχόμενες περιοχές η πυρκαγιά έκαψε έκταση περίπουέξι εκταρίων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 75 άτομα του Τμήματος Δασών με 22 πυροσβεστικά οχήματα και τρεις καδενοφόρους εκσκαφείς, επτά άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και 10 εθελοντές. Κινητοποιήθηκε επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από την Ιερά Μονή Κύκκου με τρία άτομα. Πέραν των επίγειων δυνάμεων, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και πέντε πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, υπήρξε πλήρης συνεργασία με την UNFICYP, τόσο για τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων, όσο και για τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.  

Στην περιοχή θα παραμείνουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας, επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.     

----------------------

ΕΙ