Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2020 20:17

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Γερμασόγεια

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου, 2020 και ώρα 16:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός των ορίων της κοινότητας Γερμασόγειας.

Απειλήθηκε οικιστική περιοχή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για διάσωση των οικιών. Η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια των δύο υπηρεσιών, του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχε ως αποτέλεσμα την θετική έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης. Σημειώνεται ότι σήμερα εφαρμόστηκε και πάλι, η νέα στρατηγική των δύο υπηρεσιών, όπου στην περίπτωση πυρκαγιών στις παρυφές οικιστικών περιοχών και οι δύο υπηρεσίες ενεργούν ως η πυρκαγιά να είναι στην περιοχή ευθύνης τους. Το μεν Τμήμα Δασών ρίπτοντας το βάρος στην κατάσβεση του μετώπου που καίει άγρια βλάστηση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προστασία των κατοικιών και άλλων υποστατικών.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:15 αφού έκαψε 6 εκτάρια με θαμνώδη βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν από αέρος δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνταν από 30 άνδρες του Τμήματος Δασών με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 4 άνδρες της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 1 πυροσβεστικό όχημα καθώς και εθελοντές.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΙΚ

Σχετικά Ανακοινωθέντα