Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2020 10:09

Μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία επιλέγει την Κύπρο ως κατάλληλη τοποθεσία για ελλιμενισμό τεχνικά προηγμένων κρουαζιερόπλοιων

Μετά από στενή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών Υπηρεσιών και του ιδιωτικού ναυτιλιακού τομέα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι η Κύπρος έχει επιλεγεί ως κατάλληλη τοποθεσία (στο αγκυροβόλιο Λεμεσού Μονής) από μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, για ελλιμενισμό 6 τεχνικά προηγμένων κρουαζιερόπλοιων υπό την υποστήριξη ενός τοπικού ναυτιλιακού παρόχου υπηρεσιών.

Η πλειονότητα των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ. Τα υψηλής τεχνολογίας πλοία καθώς και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία τους είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πιο αυστηρής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιτρέπει στα σκάφη να πλέουν σε μερικά από τα περιβαλλοντικά πιο προστατευμένα νερά στον πλανήτη μας, όπως η Αλάσκα και η Ανταρτική.

Η φιλοξενία αυτών των πλοίων επιφέρει σημαντικό εισόδημα στην κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας Covid-19, υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα. Τα πλοία θα πληρώνουν τέλη για το αγκυροβόλιο, θα παραγγέλνουν αγαθά και υπηρεσίες από τοπικούς προμηθευτές για υποστήριξη των πληρωμάτων τους (δεν θα υπάρχουν επιβάτες) και θα χρησιμοποιούν τις τοπικές εταιρείες για παροχή τεχνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος σχολίασε ότι «η Κύπρος απέδειξε ότι, μέσω της κοινής προσπάθειας του ιδιωτικού και του κυβερνητικού τομέα και της στενής συνεργασίας που επιτεύχθηκε, κατάφερε  να επιλεγεί η χώρα μας και η συγκεκριμένη τοποθεσία μεταξύ πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τη φιλοξενία αυτών των σύγχρονων  και τελευταίας τεχνολογίας πλοίων.»

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Νατάσα Πηλείδου σχολίασε περαιτέρω ότι «Η παρουσία αυτών των πλοίων στα ύδατα της Κύπρου μάς επιτρέπει να αποδείξουμε την ισχυρή ναυτιλιακή υποδομή και υπηρεσίες υποστήριξης που διαθέτουμε και παρέχουμε σε ναυτιλιακές εταιρείες δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασίες για περαιτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες στο μέλλον.»

(ΕΧΡ/ΝΝ)